Käytetyn auton myyminen itse

Auton myyminen itse on taloudellisesti järkevin tapa luopua vanhasta autosta. Myymällä itse saat parhaan hinnan autostasi ja pääset tinkimään helpommin uudesta autosta ilman vaihtoautoa. Säästö on helposti tuhansia euroja.

Internetissä toimivat kauppapaikat tarjoavat yksityisille myyjille erinomaiset puitteet oman auton myyntiin. Vaikka auton myynti netissä itse on ilmaista ja ilmoituksen saa tehtyä käden käänteessä, auton myyntiin ja erityisesti ilmoituksen tekoon kannattaa panostaa.

Miksi?

Koska Internetissä on myynnissä tuhansia autoja ja haluat kiinnittää ostajan huomion juuri sinun autoosi. Myynnissä olevien autojen vertailu on erittäin helppoa. Jos ilmoitus on epämääräisesti laadittu, kuvat ovat huonot tai hinta on pielessä, ostaja siirtyy seuraavaan ilmoitukseen.

Esittelemme nyt viisi kohtaa, joita noudattamalla oman auton myynti helpottuu merkittävästi.

  1. Laita auto myyntikuntoon

Pese ja siivoa auto niin huolellisesti kuin mahdollista. Poista autosta roskat ja kaikki ylimääräiset tavarat.

Varmista, että sinulla on tallessa auton myyntiä varten tarvittavat dokumentit: rekisteriote ja ilmoitusosa, huoltokirja, mahdolliset kuitit korjauksista ja niin edelleen.

  1. Auton valokuvaaminen

Kuvaa auto siten, että auton jokainen sivu näkyy kuvissa. Lisäksi ota kuvat koelaudasta, etu- ja takapenkistä, moottoritilasta, takakontista ja molemmista rengassarjoista.

Mahdollisten virheiden peittely ei kannata, sillä ostaja tulee näkemään ne kuitenkin. Hyvien ja yksityiskohtaisten kuvien avulla voit houkutella ostajan paikalle pidemmänkin matkan takaa. Kuvatessa ota aina useampi kuva samasta kohtaa, niin voit poistaa epätarkat tai huonosti rajatut kuvat. Huolehdi, että auto on kuvissa pääosassa, eikä esimerkiksi taustalla näkyvä maisema.

  1. Ilmoitusteksti

Moni ostaja etsii autoja tiettyjen varusteiden perusteella, joten merkitse varusteet ilmoitukseen huolellisesti. Lisätietokentässä on hyvä mainita mm. seuraavista asioista.

  • Auton yleinen kunto: onko tuulilasi ehjä? Onko naarmuja tai kolhuja? Sisustan kunto? Kesä- ja talvirenkaiden kunto? Onko vikoja tai puutteita?
  • Huoltohistoria, tehdyt korjaukset ja seuraavan katsastuksen ajankohta
  • Mahdolliset myyntiä tukevat palvelut, kuten esimerkiksi rahoitusmahdollisuus, teetetyt kuntotarkastukset jne.

Ensisijaisen tärkeää on olla rehellinen. Käytetyn auton ostaja ei oleta saavansa uutta autoa, mutta haluaa tietää mitä on ostamassa.

  1. Hinnoittelu

Yksityinen myyjä ei voi pyytää autostaan liikkeen hintaa, mutta liian halvallakaan ei kannata myydä. Suosittelemme hinnoittelemaan auton n. 8 % edullisemmaksi liikkeen vastaavan auton hintaan verrattuna. Lisäksi kannattaa jättää tinkivaraksi toiset 5 %.

Esimerkki:

Autoliikkeen pyyntihinta 19 900 e

Yksityisen pyyntihinta n. 18 900 e

Lopullinen myyntihinta n. 18 000 e

  1. Rahoitusmahdollisuus

Noin 80 % käytettyjen autojen ostajista valitsee rahoituksen, mikäli se on tarjolla. Kääntäen ajatellen rahoitusmahdollisuus tuplaa potentiaalisten ostajien määrän. Lisää siis ilmoitukseesi teksti Rahoituskumppanin rahoitusmahdollisuudesta:

Tähän ajoneuvoon on saatavilla rahoitus alkaen 1,89 % + kulut, jopa ilman käsirahaa. Tarkastamme vain luottotiedot ja saat päätöksen hetkessä. Kaupan lisäksi voimme tarjota ajoneuvoosi kaskon hintaan 299€ Lue lisää www.rahoituskumppani.fi/myymassa-ajoneuvoa


Edullinen rahoitus autoon, moottoripyörään, tai veneeseen?

Auto, moottoripyörä, vene tai muu rekisteröity ajoneuvo osamaksulla yksityiseltä myyjältä? Rahoitamme lähes kaikki rekisteröidyt ajoneuvot sinun kumppanina. Korko alkaen 1,89% + kulut, jopa ilman käsirahaa. Meiltä myös kumppanimaiset kaskopaketit!! Ajoneuvo toimii vakuutena.

Voimme ottaa myös mahdollisen vaihtoauton. Lue lisää!